انستیتیوت مطالعات استراتیژیک افغانستان اعلام کرده که زنان گرانندگی یازدهمین دور گفتگوهای نشست امنیتی هرات را به عهده خواهند داشت.
به گزارش انصار، این مرکز با نشر پیامی در صفحه ایکس گفته که قرار است یازدهمین دور گفتگوی امنیتی هرات به تاریخ (۲۷ ـ ۲۸) نوامبر در شهر دوشنبه، پایتخت تاجکستان برگزار شود.
صحرا کریمی(فلم ساز و رییس پیشین افغان فلم)، منیژه بهره (پژوهشگر در دانشگاه انقره)، نازیلا جمشیدی (مشاور تنوع عدالت و همگنی برای انداکرین سوسایتی) و حبیبه آشنا (فعال جامعه مدنی) در کنار خبرنگار و ستوننویس فارین پالیسی خانم لین اودانیل، جلیوتی ملهوترا (سردبیر امور ملی و استراتژیک روزنامه آنلاین پرینت) و سوزان کوبل (نویسنده و استاد دانشگاه) از جمله کسانی هستند که برای گردانندگی تمام پنلهای یازدهمین دور نشست امنیتی هرات انتخاب شدهاند.
نشستهای امنیتی هرات یکی از جدیترین گفتمانهایی است که با حضور کارشناسان، پژوهشگران، نویسندگان و استادان دانشگاه همه ساله با تمرکز بر موضوعاتی مرتبط با افغانستان برگزار میشود و برای دومین سال متوالی، گردانندگی این نشست به زنان واگذار میشود.
دهمین دور کنفرانس «گفتگوهای امنیتی هرات» نیز سال گذشته زیر عنوان «نظام سیاسی همه شمول، الگوها و نقشه راه » در دوشنبه برگزار شد که نزدیک به ۲۰۰ اشتراک کننده از اروپا، امریکا و آسیا بر تشکیل دولت مشارکتی موقت و رعایت حقوق بشر بهویژه حقوق زنان، بهعنوان راه حل پایان دادن به مشکل افغانستان تأکید کردند.
این در حالی است که پس از تاکیدهای مکرر مبنی بر رعایت حقوق زنان و دختران در افغانستان هنوز هم نیمی جمعیت افغانستان در حاشیه قرار گرفته و از ابتداییترین حقوق به شمول حق دسترسی به آموزش، کار و مشارکت محروم شدهاند.
گفتنی است که نهمین دور «کنفرانس امنیتی هرات» در داخل کشور برگزار شد بود. پس از روی کار آمدن دوباره حکومت طالبان در افغانستان مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان فعالیتهای خود را در بیرون از مرزهای کشور ادامه می دهد.
مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان در سال ۲۰۱۱ میلادی به منظور رسیدگی به مسایل استراتژیک مرتبط به افغانستان در حوزههای گستردهتر منطقهی و بین اللملی و انجام پژوهشهای اکادمیک در زمینههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایجاد شده که تاکنون هشت دور کنفرانس امنیتی هرات را سپری کرده است.
کنفرانس امنیتی هرات در سال ۲۰۱۲ به الگو گیری از کنفرانس امنیتی مونیخ ایجاد شده که با برگزاری ده دور زمینه بحث گفتگوها را میان سیاستگذاران و کارشناسان به منظور دسترسی به راه حلهای استراتیژیک ایجاد کرده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28454